среда, 16 декабря 2015 г.

Етап 3

Сьогодні ми разом з вчителем завітали в гості до кінологічної служби, де собаковод-кінолог Швидкий Г.С. познайомив нас різними породами службових собак, з умовами їх утримування, з історією виникнення різних порід. Ми з захопленням спілкувались з тваринами і  потім записували  свої враження в журнал спостережень.
Собаки першими з усіх інших тварин стали свійськими. І не одна інша тварина не віддана людині так, як собака, не служить йому так беззастережно, як це дивовижна істота. Всього налічується близько 400 порід. З історії ми дізналися, що ніхто досі не знає, звідки з'явилася звичайна домашня собака, хоча вона супроводжує людину на всьому білому світу вже не менше 10 000 років.
Дізнались, що існує безліч служб, в яких собаки є незамінними помічниками.Хто ж не знає прикордонних собак?! Вдень і вночі вони допомагають охороняти рубежі нашої Батьківщини. Сучасні сторожові собаки навчені долати складні перешкоди, не звертати уваги на постріли і вибухи. Важко обійтися без собак при боротьбі із злочинцями. Собаки - шукачігроза всіх порушників закону. Сенбернари відшукують в горах, що потрапили в лавину людей, а ньюфаундленди рятують потопаючих. Після спеціального навчання вони працюють газовиками: відчувши запах газу. Гавкотом повідомляють про це. Собаки допомагають геологам шукати корисні копалини, а саперам розмінувати місцевість. Людині, яка втратила зір, собакаповодир замінює очі: водить на роботу і додому, оберігає її, повідомляючи гавкотом про всілякі труднощі.



Комментариев нет:

Отправить комментарий